«

»

Δεκ 10 2015

Εκδήλωση με θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός στην Νησιωτική Ελλάδα-Το παράδειγμα των Κυθήρων»

Στις 9 Δεκεμβρίου 2015 ο Σύλλογος διοργάνωσε στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή κ. Μιλτιάδη Κύρκο, εκδήλωση με θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός στην Νησιωτική Ελλάδα – Το παράδειγμα των Κυθήρων». Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία, αφού προσέλκυσε όχι μόνο μέλη του Συλλόγου, αλλά και έναν σημαντικό αριθμό Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών από τα περισσότερα κόμματα και προβλήθηκε εκτεταμένα από τον ελληνικό τύπο.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπάσματος από ντοκιμαντέρ του κορεατικού καναλιού Mountain Channel TV που ήταν αφιερωμένο στα τουριστικά μονοπάτια των Κυθήρων και το οποίο είχε γυριστεί με τη συνδρομή του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).

Οι τρεις δήμαρχοι – οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες είχαν επίσης την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με νευραλγικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – τόνισαν την ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μορφές τουρισμού που να θέτουν στο επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό των ελληνικών νησιών και αναφέρθηκαν στη σημασία που ενέχει η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, για παράδειγμα με την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής καθενός από αυτά, πάντα σε συνδυασμό με την προστασία των εύθραυστων οικοσυστημάτων τους.

Ο κ. Κύρκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ποιοτικός τουρισμός είναι το ζητούμενο για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις νησιωτικές περιοχές αρκεί να ξεπεραστούν πρωτογενή προβλήματα όπως είναι η διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, η λειψυδρία, το ζήτημα της ενεργειακής κάλυψης κ.λπ.».

Μετά τις εύστοχες ερωτήσεις και επισημάνσεις των παρισταμένων, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που προσέφερε ο κ. Κύρκος και το οποίο παρείχε την ευκαιρία για μια λιγότερο τυπική, αλλά ουσιαστική συζήτηση με τους προσκεκλημένους δημάρχους.

 

Αφήστε μια απάντηση