«

»

Απρ 29 2015

Εκδήλωση με θέμα «Θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται»

Ο Σύλλογος διοργάνωσε στις 28 Απριλίου 2015 στις Βρυξέλλες εκδήλωση με θέμα «Θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται» (Οδυσσέας Ελύτης): Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η συμβολή της στην ασφάλεια δικαίου». Η εκδήλωση οργανώθηκε προς τιμήν της 70ής Επετείου των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) στις Βρυξέλλες.

 

Ομιλήτριες σε αυτή την εκδήλωση ήταν η κα Παρούλα Νάσκου Περράκη, τ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η κα Αναστασία Στρατή, Εμπειρογνώμων Δικαίου της Θάλασσας στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

Τις δυο ομιλήτριες προλόγισε ο κ. Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC).

Τις ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις των δυο ομιλητριών ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρισταμένους, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός διετέλεσαν φοιτητές της κας Περράκη, γεγονός που τη συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ο ΣΕΥΔΟ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Φατούρο και το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση